Przepisy prawne w sporcie, turystyce i rekreacji
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | 1500-WF-Z12PPSTR-SD |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Przepisy prawne w sporcie, turystyce i rekreacji |
Jednostka: | Kolegium III |
Grupy: |
1 rok, 2 sem., wychowanie fizyczne, moduł zarządzanie w sporcie i rekreacji [SD] |
Punkty ECTS i inne: |
2.00
|
Język prowadzenia: | polski |
Zajęcia w cyklu "Semestr Letni 2023/24" (zakończony)
Okres: | 2024-02-26 - 2024-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR WYK
CZ PT |
Typ zajęć: |
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Tomasz Bojar-Fijałkowski | |
Prowadzący grup: | Tomasz Bojar-Fijałkowski | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2024/25" (w trakcie)
Okres: | 2025-02-24 - 2025-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT WYK
ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Malwina Dębicka | |
Prowadzący grup: | Malwina Dębicka | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | K_W07: posiada wiedzę dotyczącą edukacji, jej podmiotów i uwarunkowań prawnych. K_W18: zna i rozumie prawne uwarunkowania wybranego obszaru działalności zawodowej w zakresie nauk o kulturze fizycznej. K_W21: zna ogólne zasady prawne tworzenia i rozwoju form indywidualnej przedsiębiorczości, wykorzystującej wiedzę z zakresu nauk o kulturze fizycznej. K_U11: potrafi przygotować i przeprowadzić zawody sportowe i imprezy rekreacyjne zgodnie z obowiązującymi przepisami. K_U17: posiada pogłębioną umiejętność stosowania technik efektywnego komunikowania się, negocjacji i podejmowania decyzji postępując przy tym zgodnie z zasadami prawa i normami etycznymi właściwymi dla wykonywanego zawodu. K_K03: okazuje dbałość o prestiż związany z wykonywaniem zawodu i właściwie pojętą solidarność zawodową; postępuje zgodnie z zasadami etyki i wymogami prawa. K_K13: realizuje zadania związane z wykonywaniem zawodu w sposób zapewniający higienę i bezpieczeństwo własne oraz uczestników zajęć zgodnie z przepisami prawa. |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego.