Uniwersytet Kazimierza Wielkiego - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Etykieta w biznesie

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: 1500-TR12EB-SD
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Etykieta w biznesie
Jednostka: Kolegium III
Grupy: 1 rok, 2 sem., turystyka i rekreacja, blok II [SD]
Punkty ECTS i inne: 0 LUB 3.00 (w zależności od programu) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.

zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: polski
Profil:

praktyczny

Typ przedmiotu:

moduł zajęć podstawowych

Zajęcia w cyklu "Semestr Letni 2022/23" (zakończony)

Okres: 2023-02-20 - 2023-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Wykład, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Anita Kubanek
Prowadzący grup: Anita Kubanek
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę
Efekty kształcenia modułu zajęć:

W_01 – student zna podstawy teoretyczne dotyczące zagadnień związanych z kulturą biznesu oraz etykietą w biznesie (K_W01, K_W06).


U_01 – student wykorzystuje w realizacji swojego procesu dydaktycznego przykładowe metody stosowane w coachingu oraz wykazuje umiejętność przygotowania i prezentowania w formie ustnej (w języku polskim i obcym) np.: autoprezentacji czy wystąpień publicznych (tzw. speech) - (K_U06, K_U07).



K_01 – student postępuje etycznie i odpowiedzialnie, zna i potrafi zastosować podstawowe zasady etykiety w swoim życiu prywatnym, jak i zawodowym (K_K03, K_K05).

Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne:

Znajomość podstawowych zasad savoir-vivre’u.

Bilans pracy studenta:

Wymiar przedmiotu: 15 godz. wykładu.


Łączna liczba punktów ECTS dla przedmiotu: 2 pkt. ECTS (gdzie w przeliczeniu 1 pkt. ECTS = 25 godz. nakładu pracy studenta)


Ogólny nakład pracy studenta na przedmiocie to 50 godz., w tym:

---------------------------------------------------------------------------------------


a) godziny kontaktowe z wykładowcą (suma 25 godz.):


- udział w wykładach: 15 godz.

- konsultacje: 6 godz.

- zaliczenie/ zaliczenie poprawkowe dwuetapowego kolokwium: 4 godz.



b) samodzielna praca studenta (suma 25 godz.):


- samodzielne studiowanie literatury i innych źródeł do wykładu: 11 godz.

- merytoryczne przygotowanie się do dyskusji eksperckich: 6 godz.

- przygotowanie się do dwuetapowego kolokwium złożonego z części teoretycznej (tj. testu) oraz praktycznej (tj. symulacji sytuacji służbowych): 8 godz.


Zajęcia w cyklu "Semestr Letni 2023/24" (w trakcie)

Okres: 2024-02-26 - 2024-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Wykład, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Miłosz Chruściel
Prowadzący grup: Miłosz Chruściel
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę
Efekty kształcenia modułu zajęć:

W_01 – student zna podstawy teoretyczne dotyczące zagadnień związanych z kulturą biznesu oraz etykietą w biznesie (K_W01, K_W06).

U_01 – student wykorzystuje w realizacji swojego procesu dydaktycznego przykładowe metody stosowane w coachingu oraz wykazuje umiejętność przygotowania i prezentowania w formie ustnej (w języku polskim i obcym) np.: autoprezentacji czy wystąpień publicznych (tzw. speech) - (K_U06, K_U07).

K_01 – student postępuje etycznie i odpowiedzialnie, zna i potrafi zastosować podstawowe zasady etykiety w swoim życiu prywatnym, jak i zawodowym (K_K03, K_K05).

Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne:

Znajomość podstawowych zasad savoir-vivre’u.

Bilans pracy studenta:

Wymiar przedmiotu: 15 godz. wykładu.

Łączna liczba punktów ECTS dla przedmiotu: 2 pkt. ECTS (gdzie w przeliczeniu 1 pkt. ECTS = 25 godz. nakładu pracy studenta)


Ogólny nakład pracy studenta na przedmiocie to 50 godz., w tym:

---------------------------------------------------------------------------------------


a) godziny kontaktowe z wykładowcą (suma 25 godz.):

- udział w wykładach: 15 godz.

- konsultacje: 6 godz.

- zaliczenie/ zaliczenie kolokwium: 4 godz.

b) samodzielna praca studenta (suma 25 godz.):

- samodzielne studiowanie literatury i innych źródeł do wykładu: 11 godz.

- merytoryczne przygotowanie się do dyskusji: 6 godz.

- przygotowanie się do egzaminu: 8 godz.


Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego.
J.K. Chodkiewicza 30
85-064 Bydgoszcz
tel: +48 52 32 66 429 https://ukw.edu.pl
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-1 (2024-04-02)