Uniwersytet Kazimierza Wielkiego - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Funkcjonowanie obiektów hotelarskich

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: 1500-TR23FOH-SD
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Funkcjonowanie obiektów hotelarskich
Jednostka: Kolegium III
Grupy:
Punkty ECTS i inne: 3.00 Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.
Język prowadzenia: polski
Profil:

praktyczny

Typ przedmiotu:

moduł zajęć podstawowych

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2023/24" (zakończony)

Okres: 2023-10-01 - 2024-02-25
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Wykład, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Anna Dłużewska
Prowadzący grup: Anna Dłużewska
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin
Wykład - Egzamin
Efekty kształcenia modułu zajęć:

- W01 - Posiada pogłębioną, uporządkowaną i podbudowaną teoretycznie wiedzę z zakresu hotelarstwa (KW01)

- W02 - posiada pogłębioną wiedzę z zakresu geografii, kultury fizycznej, która umożliwia identyfikację i interpretację związków i zależności na linii środowisko przyrodnicze - człowiek - gospodarka - mającą zastosowanie w hotelarstwie (KW02)

- W03 - zna ogólne zasady tworzenia i rozwoju różnych form przedsiębiorczości, ma wiedzę z zakresu podstaw prawnych, struktury i funkcjonowania branży hotelarskiej (KW06)

- W04 - zna i rozumie zasady prawa autorskiego stosowane w przedsiębiorstwie hotelarskim (KW09)


- U01 - poprawnie wykorzystuje dostępne źródła informacji, wykazuje umiejętność krytycznej analizy i selekcji informacji zwłaszcza ze źródeł elektronicznych ( w tym matriały własne przedsiębiorstw hotelarskich) (KU01)

- U02 - stosuje zaawansowane narzędzia i metody badawcze w realizacji badań w zakresie hotelarstwa, zbiera i interpretuje dane empiryczne i na ich podstawie formułuje wnioski (KU02)

- U03 - planuje i wykonuje specjalistyczne zadania badawcze i wdrożeniowe dotyczące zjawisk i procesów zachodzących w hotelarstwie pod kierunkiem opiekuna merytorycznego (KU04)


- K01 - postępuje etycznie i odpowiedzialnie, prawidłowo identyfikuje i rozstrzyga dylematy związane z pracą w hotelarstwie (KW03)

- K02 - potrafi współdziałać i pracować w grupie, zarządzać nią, oceniać pracę indywidualną i grupową, rozwiązywać sytuacje konfliktowe, motywować do pracy, wyznaczać cele i zadania, negocjować, itp. (KW04)

Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne:

Podstawy turystyki

Znajomość języka angielskiego w stopniu podstawowym

Bilans pracy studenta:



Wymiar przedmiotu: 15 godzin wykładu,

Nakład pracy studenta - 50 godzin (1 ECTS odpowiada 25 godz.).


Praca studenta realizowana w kontakcie bezpośrednim z wykładowcą – 17 godz.


- udział w wykładach – 15 godz.

- konsultacje z nauczycielem akademickim- 2 godz.


Praca indywidualna studenta (40 godz.):


- przegląd literatury przedmiotu- 15 godz.

- prace projektowe - 15 godzin

- przygotowanie do zaliczenia i egzaminu – 10 godz.



Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego.
J.K. Chodkiewicza 30
85-064 Bydgoszcz
tel: +48 52 32 66 429 https://ukw.edu.pl
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-1 (2024-04-02)